top of page
external-file_edited.jpg

Anke van Banning

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door beweging, mensen helpen en voeding.

Ik heb altijd veel gesport. Eerst vooral tennissen, later kwamen daar andere sporten bij: paardrijden, fitness en zumba. De laatste paar jaar is een nieuwe passie ontstaan: zwemmen, fietsen en hardlopen, oftewel triatlons. Sporten is voor mij een uitlaatklep en ontspanning.

Daarnaast ben ik graag buiten, heb ik groene vingers en inmiddels ook een eigen groentetuin. Ik houd van koken, en ik focus daarbij op lekker en gezond eten.

Inmiddels ben ik moeder van een geweldige dochter en geniet ik van al het moois dat op mijn pad komt.

Rond mijn 16e kreeg ik rugklachten, deels door mijn lengte en omdat ik niet wist hoe ik hier mee om moest gaan. Ik kwam bij de fysiotherapeut terecht en daar werd mijn interesse gewekt voor een carrière als fysiotherapeut. In 2000 begon ik met de opleiding, wat voor mij een mooie basis was om mensen te helpen met lichamelijke- en gezondheidsklachten.

Alleen deze mechanische kijk op gezondheid was niet altijd effectief voor herstel. Ik ging op zoek naar aanvullende methoden. Voeding en mindfulness (meditatie) kwamen steeds meer aan bod, en ik werd mindfulness trainer.

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat gezondheid een optelsom is van verschillende aspecten. Bij Petra Versteegh ben ik opgeleid tot SOM therapeut om al deze aspecten van gezondheid toe te kunnen passen.

bottom of page