Gezondheidszorg naar een hoger niveau!

Artsen benaderen gezondheidsproblemen met een chemische oplossing. Ze schrijven pillen voor. Sportleraren pakken aan met optimale  voeding en bewegen, dus mechanisch en chemisch. Fysio's en body stress release therapeuten benaderen gezondheid in principe vanuit een mechanisch standpunt, denkende aan oefeningen en hands-on massages. Coaches, journeytherapeuten, NLP therapeuten weten inmiddels ook dat emoties  en onverwerkte trauma's een grote rol spelen bij gezondheid en zij benaderen gezondheid via de emotionele, mentale en spirituele kant. 

MAAR... het is de som van delen. En momenteel weten we te weinig van elkaars specialiteiten om gezondheidszorg effectief te laten zijn! Onze gezondheid zou veel beter zijn als we onze kennis zouden bundelen en elkaar informeren over de verschillende mogelijkheden en hoe te herkennen wat de oorzaak is van de klachten en deze aanpakken. Bijvoorbeeld door het geven van lezingen of het vormen van powerteams waarin verschillende disciplines die geïnteresseerd zijn in elkaars specialiteit samenkomen en leren van elkaar.

 

Chemisch- wat kan je met voeding, supplementen en pillen doen?

Mechanisch- wat kun je met releases, massage, manipulaties, taping en triggerpoint behandelingen doen?

Mentaal- wat kan een NLP sessie of IEMT sessie voor je betekenen?

Emotioneel- hoe kan een journey helpen?

Spiritueel- hoe kan meditatie je dagelijks ondersteunen?

 

Deze kennis onderling delen zou fantastisch zijn zodat we, als gezondheidsprofessionals, herkennen wat prioriteit heeft en gerichter kunnen behandelen en resultaten bieden. Met de lichaamsscan en mijn kennis over de verschillende bovenstaande onderwerpen kan ik veel van deze klachten inzichtelijk maken zodat collega's ermee aan de slag kunnen.

Graag wil ik mijn kennis met iedereen delen en de gezondheidszorg naar een hoger level tillen door kennis te maken met andere vakidioten die hetzelfde doel nastreven. Gezondheid naar een hoger niveau in Nederland! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0