STERK JE IMMUUNSYSTEEM!

Ons immuunsysteem is een samenvatting van alle systemen in ons lichaam die ongewenste stoffen zoals virussen, bacteriën en schimmels, toxines en zieke cellen zoals kankercellen opruimen. Ons verdedigingssysteem met zijn soldaatjes. Elke cel in ons lichaam heeft zijn eigen verdedigingssysteem, maar een aantal organen is er sterker bij betrokken.

 

Volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken blijkt het belang van dit immuunsysteem voor het behoud van onze gezondheid cruciaal. Het is hét belangrijkste systeem om ons krachtig en sterk te houden aangezien we zoveel dagelijkse aanvallen op ons lichaam krijgen in onze hedendaagse drukke maatschappij. Denk maar aan straling, drukte, verontreiniging en toxines.

 

Bij stress, lichamelijk, mentaal of emotioneel, wil je lichaam maar één ding en dat is overleven. Dus voortplanten en het afweren van indringers heeft dan even geen prioriteit. Maar blijft het lichaam te lang onder stress dan verzwakt onze gezondheid. De productie van het aantal leucocyten neemt dan af en nemen ze te ver af dan neemt de kans op infecties toe, je wordt dan gemakkelijk ziek. Om te herstellen van ziekte  zoals een knieoperatie of rugklachten, vraagt je lichaam het maximale van het immuunsysteem.

Chemo, bestraling, medicatie, emoties, belastende eten… zijn stressfactoren voor het lichaam.

Effectieve manieren om je immuunsysteem te versterken, zijn:

  • Zorgen voor goede voedingsstoffen voor de organen in je lichaam die de witte bloedcellen produceren.

  • Je stresslevel omlaag brengen.

 

Het immuunsysteem versterken, daar gaat het vierde deel van dit boek over. Door de ziekmakers te verminderen en op te ruimen en de gezondmakers te vermeerderen en te laten groeien.

 

Aan de hand van een lichaamsscan kan ik je laten zien welke onderdelen van jouw lichaam hulp nodig hebben, zodat het immuunsysteem weer sterk wordt en je lichaam weer zelf in staat is om te herstellen.