top of page
Stralende foto van Petra Versteegh

"Het is mijn missie om mensen te leren hoe ze weer zelf de regie kunnen nemen over hun gezondheid"

Petra Versteegh

Mijn naam is Petra Versteegh en ik werk als  SOM-therapeut. De mensen die in mijn praktijk komen, hebben de meest uiteenlopende klachten. Variërend van niet lekker in hun vel zitten, huidproblemen, vermoeidheid tot chronische pijn. Medisch onderzoek wijst niet altijd iets uit. Ze krijgen vervolgens te horen dat hun kwalen een psychische oorzaak hebben en dat ze er ‘maar mee zullen moeten leren leven’. Als je bij mij aanklopt, zorg ik dat je je gehoord, gezien en begrepen voelt. Ik geloof namelijk dat de zorg anders kan. Completer. Menselijker.
 

Er zijn veel onderdelen die je zelf kunt beïnvloeden om de regie over je gezondheid weer in eigen hand te nemen.

 

Zelf ben ik een bewust mens, die graag dingen onderzoekt. Mijn eigen kennis en ervaring verzamelen!

Door je bewust te worden van alle factoren die invloed hebben op jouw gezondheid, kun je ervoor kiezen om het vanaf nu anders aan te pakken en je beter te voelen. Ik laat zien welke factoren je gezondheid bepalen en hoe je ze kunt beïnvloeden, zodat jij je energiek en vitaal voelt.


 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
isa_edited.jpg

 

Jouw gezondheid ligt in jouw handen!

Isa Verstappen

Op mijn 14e is er tijdens een wedstrijd een ‘trauma’ in mijn rug geweest. Toen heb ik 1 a 2 weken rust genomen en vervolgens ben ik op wilskracht weer intensief gaan trainen, totdat ik echt niet meer kon. Toen heb ik veel onderzoeken gehad en verschillende specialisten gezien. Uiteindelijk werd ik naar huis gestuurd met chronische rugpijn. De letterlijke woorden hierbij waren: ‘Leer er maar mee leven’. Op dat moment stortte mijn wereld in elkaar, want basketbal was mijn toekomst. Maar daar liet ik het niet bij zitten. Ik heb veel ervaring opgedaan in het complementaire circuit.

 

Ik ben opgeleid als HBO verpleegkundige en heb het afgelopen jaar de opleiding tot SOM therapeut afgerond. De afgelopen twee jaar heb ik in het ziekenhuis als verpleegkundige gewerkt. 

Ik ben ervan overtuigd dat het zelfherstellend vermogen in staat is om veel klachten zelf op te lossen. Dit heb ik zelf immers ook ervaren. Met de juiste adviezen en behandelingen leer je met je chronische klacht om te gaan of vervaagt of verdwijnt het zelfs.

 

Daarnaast vind ik het belangrijk om de mens achter de patiënt te zien en echt te luisteren naar wat de behoeftes van iemand zijn.

Voorlopig werk ik alleen de woensdagen in de praktijk voor Petra, maar dat zullen gauw meer dagen worden.

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
284394479_1130598464172120_5412352030805081637_n.jpg

 

Ik geef inzicht in je gezondheid op verschillende gebieden van je leven

Astrid Moeskops

Tien jaar heb ik in een sportschool gewerkt waarbij houding en begeleiding hoog in het vaandel stond. Zo heb ik o.a. Perfect Pilates, Zumba, Body Shape, Spinning en small group training gegeven.

Ik heb zo lang ik weet een passie voor sport, vitaliteit en mensen begeleiden om het beste uit hun zelf te halen. Ik ben nu graag op de mountainbike en racefiets te vinden en beoefen én geef graag een Yogales.

Ik heb sinds maart 2017 een vitaliteits praktijk waar ik vooral tot eind 2021 diverse massages verzorgde en leefstijl advies gegeven heb. Omdat ik voelde dat behandelen met frequentie de toekomst zou worden heb ik eind 2021 een Vitatec apparaat gekocht (de bodyscan) waar ik sindsdien mensen mee begeleid. Omdat ik meer verdieping zocht heb ik bij Petra de Opleiding tot SOM Therapeut gevolgd.
 

Ik heb in mijn leven veel stress ervaren. Daarmee konden de reguliere behandelingen mij niet helpen en ben ik methoden gaan onderzoeken en ervaren om mijn gevoel van stress te reduceren. In de tijd waarin we leven is het denk ik nodig dat we daar allemaal bewust aandacht aan geven.

 

Ik heb zelf stress ervaren in elke cel van mijn lichaam en een heel vrij en bevrijdend gevoel ervaren in elke cel van mijn lichaam en dat gun ik iedereen.​​

Ik werk op de dinsdagen in de praktijk voor Petra.

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
external-file_edited.jpg

 

Gezondheid is de optelsom van verschillende aspecten!

Anke van Banning

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door beweging, mensen helpen en voeding.

Ik heb altijd veel gesport. Eerst vooral tennissen, later kwamen daar andere sporten bij: paardrijden, fitness en zumba. De laatste paar jaar is een nieuwe passie ontstaan: zwemmen, fietsen en hardlopen, oftewel triatlons. Sporten is voor mij een uitlaatklep en ontspanning.

Daarnaast ben ik graag buiten, heb ik groene vingers en inmiddels ook een eigen groentetuin. Ik houd van koken, en ik focus daarbij op lekker en gezond eten.

Inmiddels ben ik moeder van een geweldige dochter en geniet ik van al het moois dat op mijn pad komt.

Rond mijn 16e kreeg ik rugklachten, deels door mijn lengte en omdat ik niet wist hoe ik hier mee om moest gaan. Ik kwam bij de fysiotherapeut terecht en daar werd mijn interesse gewekt voor een carrière als fysiotherapeut. In 2000 begon ik met de opleiding, wat voor mij een mooie basis was om mensen te helpen met lichamelijke- en gezondheidsklachten.

Alleen deze mechanische kijk op gezondheid was niet altijd effectief voor herstel. Ik ging op zoek naar aanvullende methoden. Voeding en mindfulness (meditatie) kwamen steeds meer aan bod, en ik werd mindfulness trainer.

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat gezondheid een optelsom is van verschillende aspecten. Bij Petra Versteegh ben ik opgeleid tot SOM therapeut om al deze aspecten van gezondheid toe te kunnen passen.

Tot eind augustus werk ik voor Petra op de donderdagen.

 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube

"In 8 minuten een compleet beeld van de gezondheid van jouw lichaam"

Gezondheid is de SOM van delen

bottom of page